FAQ

Warmteshop Tervuren

Tot 70% besparen met infrarood paneel? Vragen en antwoorden

Deze ongelooflijk hoge besparing met infrarood paneel werd gevonden in een overeenkomstige studie van de Technische Universiteit van Kaiserslautern. Eerdere ervaringen van klanten melden ook zeer grote besparingen. Maar dit moet je wel met een korreltje zout nemen. Te grote besparingen gaan meestal gepaard met warmte comfortverlies. 

Het geheim ligt in het samenspel van verschillende factoren. Zoals de optimale effectiviteit, die beschrijft hoe sterk de warmte sensatie in het menselijk lichaam zich aanpast. Het juiste spectrum van infrarood golven en natuurlijk het feit dat er minder warmteverlies is bij slechte isolatie in vergelijking met centrale verwarming. 

Maar het is veel realistischer om te stellen dat een energie besparing van 30% haalbaar is. Dit gaat namelijk niet ten koste van het comfort gevoel. Een groot voordeel van een infrarood warmtepaneel is dat je de kamer temperatuur gerust 2 graden lager mag zetten. 

Gratis offerte

nu aanvragen

Showroom

bezoeken

Hoe werkt een infrarood paneel eigenlijk?

Bevestig – steek in – klaar! Infrarood paneel wordt van stroom voorzien, maar zijn geen directe verwarmingstoestellen. Het model in de ontwikkeling van infrarood verwarming was de zon. De infrarode warmtegolven verwarmen mensen en objecten direct, net zoals de zon.

Naast deze primaire golven die rechtstreeks van het infrarood paneel komen, ontstaan ook secundaire golven welke door muren en andere objecten in de kamer opgewekt worden. 

Je voelt daardoor van alle richtingen de comfortabele warmte. Je krijgt warme voeten en bekomt een koel hoofd. Bovendien wordt het vocht uit de muren gehaald, maar niet uit de lucht. De lucht droogt daardoor niet uit, zodat ons ademhalingssysteem gezond blijft.

Kan ik met een infrarood verwarming een volledige woning verwarmen?

Uiteraard, kan je met een infrarood verwarming een volledige woning verwarmen. Ons infrarood paneel kan gebruikt worden als complete verwarming oplossingen voor appartementen en huizen. Voor nieuwbouw of bestaande bouw. Belangrijk hierbij is een nauwkeurige bepaling en berekening van de warmte vraag voor jouw woning. We maken deze graag voor je. De initiële kosten van een infrarood verwarming zijn laag in vergelijking met andere verwarming systemen (ongeveer de helft), onderhoud en extra bijkomende kosten zijn er niet.

De installatie van een infrarood verwarming is eenvoudig, snel en schoon. Er hoeven namelijk geen leidingen en dergelijke te worden voorzien. Kortom het is de moeite om even meer informatie te vragen omtrent de ideale verwarming van jouw woning.

Waarom zijn Warmteshop infrarood panelen duurder?

Sommige belanghebbenden vragen zich af waarom, in vergelijking met de concurrentie, onze prijzen soms hoger zijn. Wat zeggen wij hierover?

Onze producten worden in Duitsland individueel voor 100% met de hand gemaakt. De gebruikte materialen zijn uitsluitend kwaliteit producten, die speciaal voor ons infrarood paneel is vervaardigd.

Alle producten worden onderworpen aan strenge kwaliteit controles voordat ze onze fabriek verlaten. Als gevolg hiervan kunnen we niet de goedkoopste leverancier zijn en dat is ook niet ons doel. We geven een volledige garantie van 5 jaar op onze infrarood verwarming van Welltherm.

Sommige collega’s zullen goochelen met 10 of zelfs 15 jaar garantie. Tot je de kleine lettertjes leest waarin staat dat er slechts 2 jaar op de elektronica gegeven wordt. En laat dat nu het eerste zijn dat stuk gaat. Je krijgt van ons ook een deskundig, individueel advies, evenals een optimale zorg na de aankoop van een warmtepaneel.

Voor ons houdt de service niet op bij de aanschaf van onze infrarood producten. Ons doel is dat je tevreden bent met onze producten. En dat jij je daarnaast comfortabel voelt met onze infrarood panelen in een gezonde warmte terwijl je ook nog kosten bespaart. 

Bij een verwarming telt niet alleen de investeringskosten, maar ook de kosten van onderhoud & service en het verbruik zelf. Een Warmteshop infrarood warmtepaneel is bijzonder zuinig en de investering zal zichzelf snel terugbetalen. En als je tevreden bent, kijken we uit naar een aanbeveling.

Welke extra kosten veroorzaakt infrarood paneel?

Bij de aanschaf van een infrarood paneel moet je niet alleen op de aanschaf kosten letten, maar ook steeds meer op bijkomende en onderhoudskosten.

Secundaire kosten en onderhoudskosten zijn vaak erg hoog in veel verwarming systemen. Infrarood verwarming elimineert zowel extra kosten als onderhoudskosten.

Warmteshop infrarood verwarming wordt gekenmerkt door een hoog rendement. Een infrarood warmtepaneel voor een kamer van 20m² (met een eis van 66,5 kWh / m² / a verwarming) is slechts 500 watt. Dit kan natuurlijk, afhankelijk van de thermische isolatie van muren en ramen en individuele gebruikspatronen variëren.

De verbruik kosten kunnen verder worden verlaagd door de precieze thermostaat besturing. De effectieve warmte wordt direct omgezet naar een lagere ruimte temperatuur en zijn er geen verticale temperatuur gradiënten. Hierdoor wordt er geen nutteloze energie door warmte opbouw onder het plafond veroorzaakt. 

Optimaal is de combinatie van een infrarood warmtepaneel met een fotovoltaïsche installatie. Door zelf elektriciteit op te wekken, is het mogelijk om minder afhankelijk te worden van de elektriciteit prijzen. Wij raden onze klanten dan ook aan om tevens te investeren in een goede isolatie en een fotovoltaïsche installatie.

In onze prijs voorbeelden hebben we samen concrete voorbeelden van lopende projecten voor jou samengesteld. Waarbij je de investeringskosten, de benodigde producten en energie eisen ziet.

Wat is het verschil tussen een infrarood straler en een infrarood paneel?

Infrarood straler wordt van stroom voorzien en produceren roodachtig licht. Dit is kortegolf-infrarood (infrarood A), en zit deels in het zichtbare bereik.
Infrarood paneel wordt ook van stroom voorzien, maar ze worden ‘dark emitters’ genoemd. Het zijn lange golf infrarode stralen (infrarood C), die diep in de huid werken. Het verwarmt het lichaam aangenaam en objecten worden zachtjes opgewarmd. Hierdoor zijn infrarood warmtepanelen uiterst geschikt om een woning te verwarmen. Ze creëren een heerlijke en comfortabele warmte voor de ganse omgeving.
Infrarood stralers zijn niet geschikt voor gebruik als verwarming toestellen. Dit vanwege de vrij agressieve hitte en het risico van letsel wanneer ze binnen handbereik worden gemonteerd. Doch deze stralers zijn wel perfect geschikt voor buiten als terrasverwarming.

Is een infrarood warmtepaneel kind veilig?

Producten die binnen het bereik van kinderen staan, vereisen speciale inspanningen om de productveiligheid te waarborgen. Welltherm en Ecaros infrarood panelen kunnen aan de muur worden bevestigd. Binnen het bereik van kinderen en moeten daarom voldoen aan strikte veiligheidscriteria voor productie en testen. 

Bij verwarmingstoestellen staat het risico op brandwonden op de voorgrond. Welltherm en Ecaros warmtepaneel zijn goedgekeurd door het TÜV en bereiken een maximale oppervlakte temperatuur van 115°C. Wat brandwonden en blaren voorkomt.

Bovendien heeft het infrarood warmtepaneel van Welltherm en Ecaros geen scherpe randen of hoeken. Dus ook hier is er geen risico op letsel.

De Welltherm en Ecaros infrarood panelen zijn vrij van plastics en elektrosmog, zodat er helemaal geen gezondheid problemen kan zijn, integendeel. Het gezonde binnenklimaat heeft een gunstig effect op de gezondheid van jouw kinderen.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte